Bezoek aan het Akagera National Park

1 Maart vertrok ik richting Rwanda om een vriend te bezoeken en enkele foto’s te maken voor Show Me Around Rwanda. Ondertussen vliegen de dagen hier voorbij en bezocht ik onder andere het Akagera National Park om enkele dieren te spotten in hun natuurlijke habitat.


Op mijn tweede dag in Rwanda bezocht ik het Akagera park en ik was echt super excited! Het is fantastisch om een safari te kunnen doen en ik had nooit durven dromen dat ik dat al in 2019 zou kunnen meemaken. Het was dan ook super spannend omdat je op voorhand niet weet of je je favoriete dier zal spotten of niet. Graag had ik de leeuw gespot maar aangezien er maar 22 in het park ter grootte van de provincie Antwerpen leven was de kans heel erg klein.

Rwanda2019-85.jpg

Om 4 uur in de ochtend moest ik opstaan want om 4.30 u vertrokken we richting Akagera. Na een trip van 3 uur waren we aan de receptie, werd ik gebriefd en waren we helemaal klaar om te vertrekken. Ik had super veel geluk want aangezien er geen andere personen een safari hadden geboekt kreeg ik een privé tour.

Rwanda2019-28.jpg

Eenmaal aangekomen aan de plaats waar de boottocht begon was het even wachten op de andere 2 mensen die ook hadden geboekt. Uiteindelijk waren ze te laat waardoor de boot, die een strak tijdschema heeft, vertrok zonder hen en ik ook hier een privé boottochtje kreeg. Theogèn was mijn gids en hij liet me enkele nijlpaarden zien, bracht me tot bij de buffalo’s, vertelde over verschillende vogelsoorten en uiteindelijk zag ik ook nog een krokodil.

Na de boottocht van 60 minuten was het tijd voor het safari gedeelte op het land. Met een stevige safari wagen gingen we op verkenning met als doel: zo veel mogelijk verschillende diersoorten spotten. Al snel kwamen we enkele aapjes tegen alsook impala’s, een soort antilope en het knobbelzwijn, dat erg schuw is.

Daarna was het even heel stil in het park… We reden enkele uren rond zonder dieren te spotten. Alle andere safari wagens die we kruisten hadden hetzelfde probleem… Het leek wel alsof alle dieren waren verdwenen uit het park. Maar toch bleef ik hoopvol om nog enkele dieren te zien. Mijn geduld werd op de proef gesteld maar ik was op mijn gemak en genoot van het uitzicht ook al was er niet veel leven te bespeuren. Plots werd mijn geduld beloond en kwamen ze allemaal één voor één tevoorschijn. Ik zag een nijlpaard grazen op het land, giraffen , een olifant, nog enkele andere vogelsoorten,  topi’s (de snelste antilope), impala’s, zebra’s en enkele waterbokken.

Op het einde van de safari tour kwamen we aan het savanne gedeelte waar zich enorm veel dieren bevonden. Daar kreeg ik nog eens de kans om alle dieren die ik gezien had nog eens een keertje te fotograferen. Helaas zag ik geen neushoorn of leeuw en heb ik maar 3 dieren van “the big five” kunnen spotten. Om de neushoorn of de leeuw te zien in het wild moet je nu eenmaal erg veel geluk hebben. Toch was ik zeker niet teleurgesteld want het was een fantastisch mooie ervaring!

Rwanda2019-195.jpg

Ga je binnenkort naar Rwanda en zoek je nog een goede tour operator? Bezoek dan zeker de pagina van Show Me Around Rwanda. Dat is de tour operator waar ik momenteel al mijn uitstappen mee deed en het was allemaal pico bello in orde!

Rwanda2019-184.jpg

3 gedachten over “Bezoek aan het Akagera National Park

  1. Wij zouden graag vanuit Kigali met openbaar vervoer naar het Akagerapark reizen. Is het mogelijk van aan de receptie een tour te boeken door het park?? Wij vertrekken 18 augustus 2022 ;

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s