Bye blondie, hello brunette!

Gisteren kwam de impulsieve Miek nog eens naar boven die maar al te graag wilde experimenteren met een nieuwe haarkleur. Normaal gezien mocht ik gisteren naar de kapper maar door de nieuwe corona maatregelen ging deze afspraak niet door. Ik had er nochtans enorm naar uitgekeken om die lelijke uitgroei te zien verdwijnen. Dan maar zelf aan de slag! Ik had nog enkele Maria Nila kleuren in huis en met een bang hartje ging ik aan de slag. Ben jij benieuwd naar deze make over? Lees dan snel verder!


Mijn lief Joshua zag het allemaal niet zo zitten en hoe harder hij probeerde me te overtuigen om blond te blijven, hoe meer zin ik kreeg om mijn haren bruin te verven. Wanneer ik iets in mijn hoofd heb, is het vaak echt moeilijk om het er terug uit te praten. Joshua weet dat ondertussen en heeft me dan ook maar wijselijk laten doen. Enkele maanden geleden had ik enkele tubes 6.0 en 7.0 haarverf van Maria Nila in huis gehaald om de haren van mijn mama tijdens de lockdown te verven. Deze kwamen nu perfect van pas voor mezelf en met de 10% developer, een kommetje, verfborstel, weegschaal en handschoenen had ik alles in huis wat ik je nodig hebt om je haren te verven.

Eerlijk is eerlijk, ik was echt heel zenuwachtig. Ik ben al zeker 5 jaar blond en sinds mijn 18de zag ik mezelf nooit meer met mijn natuurlijke bruine haren. Ook had ik geen idee hoe donker het zou worden en ik wist dat, moest het mislukken, ik de tijd niet kon terugdraaien en er dan elke dag op moest kijken. Ik hoopte dus écht dat ik geen spijt zou krijgen van mijn impulsieve actie.

Het kleuren zelf ging op zich vrij vlot. Ik heb niet de langste haren dus het was gemakkelijk om alles goed te verdelen en in te masseren. Tijdens het inwerken keek ik even niet in de spiegel en zo’n 10 minuten later schrok ik me wel een hoedje van hoe donker het al was geworden. Ik dacht meteen uh-oh dit komt niet goed maar suste me met de gedachte dat het er altijd donkerder uitziet dan het werkelijk wordt. Nog zo’n 10 minuten later begon ik te zien dat mijn haren een groene gloed hadden en ik wist niet of dat normaal was. Na 30 minuten inwerken waste ik de kleur uit mijn haren en keek ik in de spiegel. Was dat even schrikken! Het was echt heel lelijk bruin met groene schijn. Niet bepaald het resultaat dat ik had gehoopt. Gelukkig ben ik wel creatief in het bedenken van oplossingen en bedacht ik me dat ik nog een ‘pink pop’ colour refresh van Maria Nila in de kast had staan. Het rode pigment zou het groene wel wat neutraliseren, dacht ik … en erger kon het toch niet worden, haha!

Oef! Na enkele minuten de pink pop te hebben laten inwerken was de groene gloed gelukkig weg. Toch zagen mijn haren er nat niet zo mooi uit dus was ik nog niet helemaal gerust. Ik begon het dan maar droog te blazen en dan zag het er al véél beter uit. Uiteindelijk ging ik er nog eens met de stijltang door en maakte ik enkele beach waves. Yes, gelukt! Ik ben alleszins blij met de verandering van haarkleur. Of het nu beter is of niet moet ik nog uitmaken maar eigenlijk vind ik het gewoon fijn om nog eens iets anders te hebben én dat het is goedgekomen!

Wat vinden jullie ervan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s