Afvallen onder hypnose? Mijn ervaringen…

Talloze diëten, sporten, detox programma’s, … ik probeerde het allemaal. Iedere keer opnieuw startte ik met goede moed en veel motivatie. Toch liep het na een tijdje altijd mis en bleef ik vaak vastzitten op een bepaald punt. Hierdoor verloor ik steevast mijn motivatie en kwam ik de verloren kilo’s en centimeters alweer snel terug bij. Tot nu… met mijn handen in het haar en niet meer weten wat zou helpen, klopte ik aan bij Hypose Intense. Graag deel ik met jullie mijn ervaringen!


Zo’n kleine 2 maanden geleden ging ik met een klein hartje naar mijn eerste afspraak bij Odette van Hypnose Intense. Ik las op het internet al heel wat ervaringen van mensen en wilde het een kans geven. Er waren succes verhalen van mensen die eindelijk zich terug goed voelden in hun vel en de gewenste kilo’s vermagerden en er waren verhalen over mensen die vonden dat het oplichterij was en dat het totaal niet hielp. Ik focuste me vooral op de succesverhalen en dacht bij mezelf… Laat ik het succes verhaal zijn!


Toch was ik sceptisch. Ik wilde mijn hoop niet te veel op iets zetten en dan teleurgesteld worden… Met open mind belde ik aan bij Odette en ze ontving me met een grote glimlach in haar praktijkruimte. Ik nam plaats in de grote rode stoel en ze begon met een gesprek over waarom en wat ik precies verwachtte van het hele gebeuren. Ze maakte me duidelijk dat dit geen magie was en dat ze geen toverstokje had dat alle kilo’s deed verdwijnen. Dat ik en alleen ikzelf dit kon doen en dat zij me de tools zou geven om me er doorheen te helpen. Ze bracht me voor de eerste keer in hypnose en na zo’n uurtje was de sessie afgelopen. Ik voelde meteen wel een gloed van motivatie maar ook een klein stemmetje in mijn achterhoofd bleef zich vragen stellen. Je voelt immers niet of je nu écht in hypnose bent of niet. Eigenlijk voelt het een beetje zoals mediteren. Je bent rustig en je focust je op de suggesties die Odette je meegeeft doorheen de sessie. Ik vroeg me dan ook meteen af of ik wel verschil zou voelen, of dit het dan écht was, … Odette had me al meegegeven dat ik deze vragen moest proberen loslaten omdat deze eigenlijk een afbreuk zijn op de hypnose waarin zij je brengt. Met open mind stapte ik in het hele avontuur en ik liet de vraagtekens die in me opkwamen gewoon passeren.

De dag nadien voelde ik me super energiek en had ik voor het eerst in een hele tijd weer zin om te sporten. Ik trok mijn skeelers aan en genoot van de buitenlucht en de beweging. Ik was gemotiveerd en was er van overtuigd dat het me dit keer wel zou lukken. Tot plots … Corona opdook en roet in het eten gooide. De eerste week ging eigenlijk alles nog prima maar ik had enorm veel stress op zakelijk vlak door de crisis en belandde in een dipje. Daarbij kwam dan nog eens dat ik een ongelukje kreeg op het werk waardoor ik met 10 hechtingen in mijn been zat. Ik kon niet meer deftig wandelen, laat staan sporten, had stress op werkvlak en zat er zwaar onderdoor. Dit alles zorgde ervoor dat ik mijn motivatie volledig verloor. Ook het feit dat ik in deze periode geen opvolgingsgesprekken kon vastleggen bij Odette, zorgde ervoor dat alles een beetje verloren ging wat we hadden opgebouwd. In deze periode kwam ik nog meer bij, snoepte ik meer dan ooit en sportte ik amper. Ik kwam nog enkele kilo’s aan en ik kwam op een punt dat ik mezelf niet langer in de spiegel kon aankijken zonder te walgen van mijn lichaam.

Na ongeveer 3 weken van grote ontevredenheid over mijn lichaam en motivatie, had ik er plots genoeg van. Ik probeerde me de sessie van Odette weer voor de geest te halen en ik vond de kracht en energie om iets te veranderen aan mijn huidige levensstijl. Aangezien ik van mezelf weet dat ik duidelijke structuur en regels nodig heb, kocht ik het Clean 9 Detox programma van Forever Living. Voor mij werkte het als een vliegende start, maar nog nooit eerder zat ik mijn 9 dagen zo vlot uit. Ik kon plots veel makkelijker nee zeggen tegen zoetigheden en had eigenlijk helemaal niet veel honger in tegenstelling tot de vorige keren dat ik het programma deed. Ik verloor zo’n 2 kilo op 9 dagen tijd en ook daarna kon ik het prima volhouden. Ik at bewuster en dacht telkens terug aan de woorden die Odette me had gezegd. En toen kwam er dat verlossende telefoontje van Odette om een nieuwe afspraak vast te leggen omdat de maatregelen eindelijk waren versoepeld. Ondertussen was ik nog steeds super gemotiveerd (in tegenstelling tot al mijn vorige dieet pogingen) en had ik extra veel zin in die boost bij Odette.

Zo’n dikke 2 weken geleden volgde ik mijn tweede sessie bij Hypnose Intense. In deze sessie werd er eindelijk mijn virtuele maagband geplaatst. Een moment waar ik al heel lang naar had uitgekeken! Ik kreeg van Odette een plaatje met een golfbal mee, die ik ergens thuis goed in het zicht moest plaatsen, en een audio bestand dat ik iedere dag minstens 1 keer moest beluisteren. Zo gezegd, zo gedaan en stilletjes aan vergat ik al mijn negatieve gedachten rond hypnose. Een van de eerste maaltijden na mijn sessie bij haar voelde ik voor het eerst een super groot verschil. Tot hier toe kon ik eigenlijk gewoon makkelijk ‘nee’ zeggen tegen grote porties of ongezonde dingen, maar plots voelde ik mijn virtuele maagband écht zitten. Ik nam zoals altijd een kleinere portie en begon rustig en bewust ervan te eten… Normaal krijg ik deze perfect op en zou ik best nog kunnen maar ik leerde van Odette dat je moet stoppen tot je maag gevuld is en niet tot je ‘goesting’ over is. Toch kreeg ik deze keer zelfs mijn kleinere portie niet op. Ik had écht genoeg en had zelfs een lichte buikpijn. Dat was het moment dat ik dacht, wow … dit is gewoon crazy!

Ondertussen zijn we nu zo’n kleine maand verder dan de start van mijn verandering van levensstijl en alles gaat nog steeds goed. Het voelt niet aan als diëten aangezien ik mezelf nog steeds dingen gun. Ik leef en eet veel bewuster waardoor ik me gemotiveerd blijf voelen. Ik beweeg bijna elke dag en geniet met volle teugen van mijn outdoor sportsessies op mijn skeelers. Wanneer ik naar een barbecue ga, geniet ik met volle teugen en ontzeg ik mezelf niets. De volgende dag ga ik door met mijn routine van kleine porties, beweging en water drinken… veeeeeel water drinken.

Momenteel ben ik 5 kilogram vermagerd en ik voel me fantastisch. Ik ben gemotiveerd, voel me beter in mijn vel en wil gewoon mijn doel écht behalen. Deze keer voel ik gewoon in elke vezel van mijn lichaam dat het me gaat lukken! En ook van de weg ernaar geniet ik van elke fase. Ik ben alvast super trots op mijn resultaat en ben Odette van Hypnose Intense super dankbaar. Een virtuele maagband mag dan wel prijzig zijn, het gevoel en resultaat dat je ermee bekomt is gewoonweg onbetaalbaar!

Hieronder deel ik met jullie (met een klein hartje) enkele foto’s van mijn progressie. Mijn lichaam is misschien dan nog verre van perfect, ik ben alvast heel trots op mijn afgelegde weg!

P.S. Zou jij een hypnose sessie overwegen?

10 gedachten over “Afvallen onder hypnose? Mijn ervaringen…

 1. Hoe lang ben je nu juist bezig met die maagband en hoeveel ben je kwijt aan kilo’s?
  goeie ervaring daarmee als ik het goed begrijp?

  Like

  1. Hoi Debby! Ik heb hem nu van mei ongeveer en ben sindsdien 7 kilogram vermagerd. De eerste 5 was ik kwijt na ongeveer anderhalve maand. Daarna ging het wat trager maar ik voel me beter dan ooit. Het voelt niet als een dieet maar als een mindset die je goed kan volhouden. Je kijkt anders naar eten en je voelt je niet meer schuldig als je eens zondigt. Echt een heerlijk gevoel!

   Like

 2. Hoi!
  Leuk om te lezen hoe jij de eerste stappen hebt gezet voor de virtuele maagband. Ik ben benieuwd hoe het nu gaat. Merk je nog steeds dat de maagband er zit en val je nog steeds af?

  Like

  1. Hoi L.,
   ik val helaas niet meer af en heb ook het gevoel van de maagband niet echt meer. In het begin ging het super en daarna ‘herviel’ ik in oude gewoontes. Ik ben dan opnieuw terug gegaan en toen vond ik opnieuw de drive maar de kilo’s volgden niet meer zoals eerst. Daarna heb ik het zo een beetje laten ‘slabakken’ en nu sport ik vooral veel ;). Wel voel ik me fitter dan voorheen en beter in mijn vel.

   Like

   1. Inmiddels zijn we in januari 2022 beland, ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat en met het afvallen
    groet,
    Anne-Marie

    Like

   2. Hoi Anne-Marie, helaas heeft de hypnose voor mij slechts een tijdelijk effect teweeg gebracht maar misschien is het bij anderen wel anders. Dit hangt natuurlijk van persoon tot persoon af denk ik.

    Like

 3. Hoi, je bent nu een jaar verder. Heb je wel het idee dat het blijvend effect zal gaan hebben of verval je weer in een oud patroon?
  Groet, Ingrid

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s